Olvass!

KönyvesBlog

Könyvesblokk: Carr, Prowse, Winman

2018. január 15. .konyvesblog.

Szokásos hétfői Könyvesblokkunkban egy magyar származású lélekbúvár nyomozásával, emellett a családi mindennapok boldogságáért folytatott küzdelemmel, és egy kicsit sem hétköznapi hármas barátság történetével indítjuk a hetet.

Caleb Carr: A halál angyala

Caleb Carr: A halál angyala

Fordította: Falvay Dóra, Agave Könyvek, 2018, 512 oldal, 3780 HUF

 

Borzalmas gyilkosságsorozat rázza meg a 19. század végi New Yorkot – az áldozatok fiatalok, főleg prostituáltak. A rendőrséget vezető Theodore Roosevelt a magyar származású Laszlo Kreizler lélekbúvár segítségével próbálja felgöngyölíteni a szálakat. Nem hivatalosan persze, mert a város hatalmasságai nem lelkesednek Kreizler botrányosan modern felfogásáért. Kreizler körül mindenesetre egy komplett csapat épül ki, amire szüksége is van, a gyilkos ugyanis rendületlenül szedi az áldozatait. A regény eredetileg húsz éve jelent meg, a Carr történetéből készült – és részben Budapesten forgatott – tévésorozatot januárban mutatják be, a főbb szerepekben Daniel Brühllel, Dakota Fanninggel és Luke Evansszel.

Várható megjelenés: január 16. (a kötet előjegyezhető)

Amanda Prowse: Tápláló szeretet

Amanda Prowse: Tápláló szeretet

Fordította: Rácz Péter, General Press, 2018, 384 oldal, 3490 HUF

 

Freya Braithwaite élete látszólag maga a nagybetűs Tökély: tizenkilenc év után is odavan a férjéért, akivel két gyönyörű kamaszlányt nevelnek, Charlotte-ot és Lexit. Életük cukormázán akkor jelennek meg az első repedések, amikor kiderül, hogy Lexi anorexiával küzd, betegsége pedig szép lassan átveszi az irányítást a család mindennapjai felett. Az új helyzet átírja a családtagok egymás közötti viszonyait is, és olyan erők feszítik kapcsolatukat, melyek létezéséről addig sejtelmük sem lehetett.

Várható megjelenés: január 17. (a kötet előjegyezhető)

Sarah Winman: Bádogember

Sarah Winman: Bádogember

Fordította: Békési József, 21. Század Kiadó, 2018, 3490 HUF

 

Ellis and Michael tizenkét évesen lesznek elválaszthatatlan barátok. A két fiú mindent együtt csinál: kettesben bicikliznek Oxford utcáin, egymást tanítgatják úszni, együtt fedezik fel a költészetet. Barátságuk dinamikája akkor változik meg végérvényesen, amikor belép az életükbe egy harmadik szereplő, Annie. A Bádogember egyik központi témája a „mi lett volna, ha”: azok az alternatív életek, melyeket más – társadalmi, gazdasági, családi, kulturális – körülmények közepette élhettünk volna. És persze a szeretet, a magány és a veszteség – ahogy a Guardian fogalmazott kritikájában: szereplői nemcsak embereket gyászolnak, hanem azokat a vágyakat is, melyekről le kellett mondaniuk, és amelyeket fel kellett adniuk, legyenek azok bár szexuálisak, művésziek vagy emocionálisak.

Várható megjelenés: február 1. (a kötet előjegyezhető)

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr3013575383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.