Olvass!

KönyvesBlog

Középiskolásoknak hirdet cikkíró pályázatot a Yelon

2018. február 01. .konyvesblog.

laptop.jpg

Jövendőbeli szerzőket keres a Yelon, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány online programja. Cikkírópályázatuk győztesei lehetőséget kapnak, hogy hosszútávon is együttműködjenek az alapítvánnyal, rendszeresen publikáljanak a Yelonon vagy akár a szerkesztőség munkájához is csatlakozzanak. A pályázat kiírói olyan, a Yelon szellemiségéhez és stílusához illeszkedő cikkeket várnak, amelyek 10-18 éveseknek, vagyis az oldal közösségének szólnak. 

A Yelon.hu weboldal és a Yelon telefonos applikáció azzal a szándékkal jött létre, hogy legyen egy hely, ahol testről, lélekről és szexualitásról anonim módon, őszintén, tabuk nélkül lehet hiteles információkat szerezni. Ha vannak kérdéseid, de nem tudod kinek feltenni, ha nincs, akivel megbeszélhetnéd vagy bizonytalan vagy: a Yelon felületein rendszeresen frissülő tartalommal, informatív és szubjektív írásokkal egyaránt várják azokat, akik a fenti témák iránt érdeklődnek, a heti négy alkalommal működő chatvonalon pedig képzett önkéntesek válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

A pályázat feltételei: 

Pályázni 14-19 éves kor között lehet első szerelem és barátság témában, 1000-1500 leütésben (szóközökkel együtt).  Az írás műfaja szabadon választott, lehet újságcikk, novella, levél, vers vagy bármi más. A pályázóknak adniuk kell egy maximum 50 karakteres frappáns, lényegre törő címet a szövegüknek, és a cikknek tartalmaznia kell egy maximum 150 karakteres figyelemfelkeltő, összefoglaló bevezetőt is. Az íráshoz minden pályázónak jeligét kell választania, ami az értékelés során biztosítja az anonimitását. 

A szövegeket az info@yelon.hu címre várják Word formátumban

Leadási határidő:

2018. február 19.

Eredményhirdetés:

2018. március 19.

A nyertes írások megjelennek a Yelon oldalán. A legjobb cikk megjelenik a wmn.hu-n. A legjobb 3 írás beküldője 10.000 Ft-os Bookline-könyvcsomagot kap.

A pályázatok elbírálói:

Csesznok Flóra - diákszerkesztő

Fodor Bernadett - a Yelon főszerkesztője

Kemény Zsófi - slammer, költő, író

Kerpel Éva - a Hintalovon Alapítvány szakmai vezetője

Lányi Orsolya - diákszerkesztő

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr7013622864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.