Olvass!

KönyvesBlog

Bán Zsófia elbeszélései olyanok, mint egy szerelmi kirakósjáték

2018. május 30. .konyvesblog.

ban_zsofia_lehetlelegezni.jpg

Felhangosított csendek, kihallgatott párbeszédek és belső monológok, éles vagy éppen elmosódott emlékek, szerelmi kirakójátékok követik egymást, akár a lélegzetvételek Bán Zsófia elbeszéléskötetében. Nagy formáló erővel teremt figurákat, a rá jellemző érzékiséggel és karneváli iróniával mesél nekünk távoli és közeli történeteket.  

Bán Zsófia: Lehet lélegezni!

Magvető Könyvkiadó, 2018, 152 oldal, 3499 HUF

 

Írói világában meghatározóak a test kisebb-nagyobb kisiklásai, vetemedései, kínjai, gyönyörei, valamint az otthon és az idegenség termékeny feszültsége. Hol vagyunk otthon? A nyelvben vagy az emlékeinkben? A térben vagy az időben? Esetleg a képekben? Vonzásokról és választásokról olvashatunk történeteket, menekülésekről és hazatérésekről, végeredményben a szabadság lehetőségéről, arról, hogy lehet lélegezni.

Margó. Bán Zsófia Lehet lélegezni! című kötetét június 9-én mutatják be a Margó Irodalmi Fesztiválon. A Petőfi Irodalmi Múzeumban Szüts Miklós beszélget majd a szerzővel. Bővebb információk ITT.

Olvass bele: 

Ban Zsofia Lehet Lelegezni Reszlet 3 Konyves by konyvesblog on Scribd

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr2314009008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.