Olvass!

KönyvesBlog

Szívünk rajta: mágikus, nyomozós és kalandregények is kaptak matricát

2018. szeptember 28. .konyvesblog.

A Szívünk rajta programban a kiemelt könyv mellett (amely szeptemberben a Bicebóca szívek lett – ITT bele is tudtok olvasni) több könyv is matricát kapott. Ebben a hónapban a kiskamasz olvasók örülhetnek, hiszen a szeptemberi matricás könyvek főleg ezt a korosztályt célozzák meg: van közöttük olyan sztori, melynek hőse nyakig merül a hétköznapok kalandjaiba, mások viszont a fantázia világába hívnak.

Sara Pennypacker: Walter – Irtó klassz!

Sara Pennypacker: Walter Irtó klassz!

Könyvmolyképző Kiadó, 2018, 200 oldal, 2499 HUF

 

Ez a könyv tulajdonképpen egy spin-off, az amerikai Sara Pennypacker ugyanis a Clementine-sorozattal lett ismert, és ebből nőtt ki a tudományba belehabarodott Walter alakja, aki most külön könyvet is kapott. Miközben a srácot a tudomány nagy kérdései tartják izgalomban (úgymint a teleportálás, vagy hogy képes lehet-e az ember uralma alá hajtani a gravitációt), az osztálya két klikkre bomlik, miközben otthon a nővére az, aki egyre távolabb kerül a családjától. A kötet az olvasás gyakorlására és annak megszerettetésére is szuper választás.

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája – Kővé válva

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája – Kővé válva

Babilon Kiadó, 2018, 224 oldal, 2990 HUF

 

Margit Auer sorozata óriási kiskamasz-kedvenc, egyáltalán nem meglepő tehát, hogy a sorozat már a kilencedik részénél jár. A széria egy olyan suliról szól, ahol szépen sorban a gyerekek mindegyike kap egy-egy mágikus állatot, melyet csak ők látnak. Egy nap viszont a segítőkész állatkák mind kővé dermednek, a gyerekek pedig teljesen tanácstalanok; az egyetlen reményük az marad, hogy a mágikus állatkereskedésben várakozó többi állat talán segíteni tud. „A képzeletbeli barát pszichológiája épülő könyv jól eltalálja a kisiskolás korosztály lelki igényeit. Világát kedves lények, aranyos gyerekek és rendkívüli, de cseppet sem fenyegető kalandok alkotják” – mondta a kötetről a hónap értékelője, Bényei Judit, a MOME docense.

Victoria Vázquez: Salamon király kincse

Victoria Vázquez: Salamon király kincse

Napraforgó, 2018, 138 oldal, 2990 HUF

 

Kaland, időutazás és egy titokzatos társaság felbukkanása – Victoria Vázquez történetében minden együtt van egy izgalmas gyerekregényhez. Hőse Alexa és barátja, Csiang, akik egy osztálykirándulás alkalmával boldogan vágnak bele a kincskeresésbe, ám a játék váratlan fordulatot vesz. A gyerekek térben és időben is messzire kerülnek otthonuktól, ám nincs veszve minden, hiszen egy titokzatos társaság siet a segítségükre.

Ruff Orsolya: A zöld macska titka

Ruff Orsolya: A zöld macska titka

Manó Könyvek, 2018, 141 oldal, 2490 HUF

 

A Lármás Rumli nevű tejivó nyugalmas mindennapjainak egy titokzatos gyereklány felbukkanása vet véget. Az állatok rosszat sejtenek és börtönbe akarják vetni az égből pottyant idegent, csak a talpraesett macskalánynak, Zizinek és öreg segítőjének, Süti bácsinak van helyén a szíve. Versenyfutás kezdődik az idővel, az erdei nyomozásban és a rejtélyek megoldásában pedig fontos szerepet kap egy titokzatos versike, aminek megfejtésében csak egyvalaki segíthet. „Vizuális világa, a megelevenített jelenetek, az erdő térképe és a hősök bemutatása teljessé teszi a varázslatot” – mondta a Megyeri Annamária által illusztrált kötetről Bényei Judit.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr8314268761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.