Olvass!

KönyvesBlog

Egy beszélgetős és egy nyelvtanulós könyv is Szívünk rajta-matricát kapott

2018. október 31. .konyvesblog.

Igazán változatos lett a Szívünk rajta októberi könyveinek listája, hiszen míg a kiemelt könyv ezúttal egy játékos-rejtvényes kötet lett, a matricás könyvek között egy érzékenyítő és egy nyelvtanulós-klasszikus is helyet kapott.

Louise Spilsbury és Hanane Kai: Rasszizmus és intolerancia

Louise Spilsbury és Hanane Kai: Rasszizmus és intolerancia

Fordította: Tulics Mónika, HVG Könyvek, 2018, 32 oldal, 2100 HUF

 

A Beszélgessünk róla! sorozat már címében jelzi, hogy az itt megjelent könyveket érdemes közösen olvasni a gyerekekkel. Rengeteg olyan téma van ugyanis, melyeket felnőttként is nehéz elmagyarázni – vagy azért, mert természetüknél fogva eleve kényesek, vagy azért, mert nagyon összetettek –, ám az ehhez hasonló könyvek egyfajta mankót nyújthatnak a későbbi beszélgetésekhez. A hónap értékelője, D. Tóth Kriszta a következőket mondta róla: „Fontos könyv(sorozat) ez. Hiánypótló. Ebben a könyvben olyan információkat talál az olvasó, amelyek építik tudását és jó irányba alakítják attitűdjét”.

Jules Verne: Nemo kapitány - Klasszikusok magyarul-angolul

Jules Verne: Nemo kapitány - Klasszikusok magyarul-angolul

Fordította: Pataki Andrea, Napraforgó, 2018, 69 oldal, 1290 HUF

 

A Nemo kapitány igazi klasszikus, generációk kedvenc olvasmánya, a mostani kiadás viszont annyival több, hogy itt angol tükörfordítással található meg Verne története. Ez azért is fontos, mert minden nyelvtanuló életében eljön az a pont, amikor – hogy kipróbálja magát és tesztelje a nyelvtudását – szívesen vesz a kezébe eredeti szöveget. Viszont, ha nem a nyelvtudásának megfelelő szintű az idegen nyelvű olvasmány, akkor az rossz élményként ragadhat meg benne. Ez a kiadás mindenesetre egyszerű nyelvezetre törekedett, így a gyerekek bátran belevághatnak a kétnyelvű olvasásba.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr7014333499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.