Olvass!

KönyvesBlog

A Kisbohémek a kilencvenes évek Londonjába és egy zűrzavaros kapcsolat mélyére vezet

2018. november 13. .konyvesblog.

Egy tizennyolc éves ír lány, aki nemrégiben érkezett Londonba színinövendéknek, megismerkedik egy nála jóval idősebb férfival, az ismert színésszel. A lány naiv, elbűvöli a nagyvárosi élet, a férfit azonban nem is egy démon kísérti, és félő, hogy ez mindkettejüket a vesztébe sodorja.

Eimear McBride: Kisbohémek

Fordította: N. Kiss Zsuzsa, Athenaeum Kiadó, 2018, 360 oldal, 3999 HUF

 

A Kisbohémek egyetlen évbe sűrített, megragadó beszámoló szenvedélyről és ártatlanságról, a felnőtté válás örvényeiről és szorongásairól, az érzékek felfedezéséről az 1990-es évtized Londonjának zűrzavarában. A szerző tabukat nem, csak a szerelem hatalmát ismeri.

Eimear McBride 1976-ban született Liverpoolban, ír szülők gyermekeként, jelenleg Londonban él. 2013-ban robbant be az angolszász irodalmi életbe A Girl Is a Half-formed Thing (Egy lány, az valami félkész dolog) című regényével, majd 2016-ban jelentette meg második kötetét, a Kisbohémeket. Mindkét könyvét díjjelölések és díjak egész sora kísérte.

A többnyire margón kallódó művészek, kiútkereső bohémek világában játszódó második regényben Eimear McBride egy viharos kapcsolat krónikásaként kamatoztatja fergeteges mesélőkedvét és magával ragadó beszédmódját.

Olvass bele a könyvbe:

McBride_Kisbohemek_ by on Scribd

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr5914363355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.