Olvass!

KönyvesBlog

Könyvesblokk: Pető, Szerencsés, Péterfy

2019. június 03. .konyvesblog.

Nem volt szándékos, a legfrissebb Könyvesblokkunkba mégis csupa magyar szerző került, és ami a legjobb, hogy mindhárman nagyon más műfajban alkotnak. Pető Andrea non-fiction kötete egy bűncselekmény, és azon belül egy egyéni sors optikáján keresztül mutat meg egy szeletet a magyar történelemből, az elsőkönyves Szerencsés Dániel krimiben utazik, míg Péterfy Gergely egy rendhagyó szerelem történetét vázolja fel olvasói előtt.

Pető Andrea: Láthatatlan elkövetők

Pető Andrea: Láthatatlan elkövetők

Jaffa Kiadó, 2019, 304 oldal, 3490 HUF

 

Pető Andrea új kötete a budapesti népbíróság egyik legelső ügyének, Dely Piroska esetének krimiszerűen izgalmas elemzésén keresztül ad képet a második világháborút követő igazságszolgáltatás természetéről, valamint a nők szélsőséges radikális politikai mozgalmakban való részvételéről, részletesen szólva a nők elkövetővé válásáról, valamint a háború utáni emlékezetük kialakulásáról. A női elkövetők eddig láthatatlanok voltak a történetírásban éppúgy, mint a kollektív és az egyéni emlékezetben. A kötet elemzi a magyarországi szélsőjobboldali női politizálás okait, motivációit, formáját, fényképeit és főbb személyiségeinek életútját. A Láthatatlan elkövetők téma lesz a Margón is, a szerzővel Stumpf András beszélget. Részletek erre>>

Szerencsés Dániel: A 13. emelet

Szerencsés Dániel: A 13. emelet

21. Század Kiadó, 2019, 3490 HUF

 

Az elsőkötetes Szerencsés Dániel krimijében egy magas beosztású tisztviselő lezuhan az Európai Bizottság székházának legfelső emeletéről. A nyomozással Tóth Tamást, a magyar ex-hírszerzőt bízzák meg, aki utolsó napjait tölti a Biztonsági Szolgálatnál. A gyanúja Oana Morarura, az áldozat asszisztensére terelődik. A vizsgálatot mindenki formalitásnak tekinti, Tóth a szabályokat megszegve mégis tovább nyomoz. A megérzéseit követve sikerül rekonstruálnia az ügy valódi hátterét. Amikor végül döntésre kényszerül, a lelkiismeretét követi.

Péterfy Gergely: A golyó, amely megölte Puskint

Péterfy Gergely: A golyó, amely megölte Puskint

Kalligram, 2019, 432 oldal, 3990 HUF

 

Péterfy Gergely új regénye mágikus erővel jeleníti meg a 20. és 21. század Kelet-Európáját, ahol újraelevenednek a szenvedély, a gyűlölet, a barátság és az árulás ősi történetei. Van-e élet a szerelmen túl? Felülemelkedhetünk-e vágyainkon és ösztöneinken? Képesek lehetünk-e ellenszegülni a történelemnek? Lehetséges-e a szabadság a diktatúrák romjain? A téma felmerül a Margón is, ahol a szerzővel Mészáros Sándor beszélget. Részletek erre>>

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr2114875918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.