Olvass!

KönyvesBlog

Mese a szamárról, aki véletlenül csöppent az influencerek világába

2019. július 15. .konyvesblog.


Egy online kutatás szerint 700 megkérdezett fiatal közül sokan akár napi másfél órát is eltöltenek kedvencük videóinak nézegetésével, és közel felük akar influencer lenni. Kertész Edina A milliomos szamár című kötete pontosan ezt a témát járja körül, hiszen hőse egy olyan szamár, akiből egy csapásra híresség lesz a videócsatornáján.

Kertész Edina: A milliomos szamár, ill.: Hajba László

Manó Könyvek, 2019, 143 oldal, 2490 HUF

 

Sok gyerek számára példaképet jelentenek az influencerek, és az is fontos, hogy azonosulni tudjanak kedvencükkel. A gyakran több százezer követővel rendelkező YouTuberek hitelessége ma már vetekszik a családéval, és fej-fej mellett van a tanárokhoz képest is - ez azt jelenti, hogy a kedvenc YouTuberük csatornáján elhangzottakat a gyerekek információként beépítik, és referenciaként tekintenek rá. A kérdőív megválaszolói szerint az úgynevezett „influencer-láz" még egy jó darabig tényező lesz a közösségi médiában: sokáig, de minimum 5-10 évig még biztosan jelen lesznek életünkben az influencerek.

Ma már számos könyvet találunk arról, hogyan érdemes vlogot készíteni, és mik a jó videó ismérvei. Kommunikációs kampányok építenek az influencerekre, akiknek nézettsége és ismertsége meredeken növekszik, és a találkozókon hosszú sorokban állnak a rajongóik. Viszont eddig nem nagyon volt olyan gyerekkönyv, amely kimondottan erre a jelenségre reflektált volna: Kertész Edina könyve, A milliomos szamár (amit júliusban a Szívünk rajta program is ajánl) ugyanakkor egy olyan jószándékú, ám naiv hősről szól, aki véletlenül csöppen a YouTuberek világába.

Egy videónak köszönhetően váratlanul mesésen híres és gazdag lesz. Megváltoztatja-e a hírnév Robit, ezt a tehetségesen gitározó, jólelkű szamarat? Tényleg igaz lenne, hogy a szülei egyszer megrágcsáltak egy tűzoltót? És hogy éli túl, mikor egy csapásra mindent elveszít? Miközben a siker témáját boncolgatja, a regény bemutatja Robi személyiségfejlődését, aki a váratlan sztárság és bukás után rátalál arra, amiben igazán jó, és amit örömmel csinál. Közben pedig arra is rájön, milyen fontos számára a barátság, amit a siker felé vezető úton majdnem elveszített.

Olvass bele a kötetbe:

milliomos-belelapozo.pdf by on Scribd

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr4414947056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.