Olvass!

KönyvesBlog

Három könyv, ami segít rendet rakni az életedben

2019. július 26. .konyvesblog.

via GIPHY

Régóta tervezed, hogy végre nekifogsz a rendrakásnak és kiselejtezed azt, amire nincs szükséged? Ha igen, ne halogass tovább, hanem vágj bele! Most három olyan könyvet mutatunk, amely segít a harmonikus, rendezett tér kialakításában, és abban, hogy ezáltal jobban érezzük magunkat az otthonunkban. 

Marie Kondo: Rend a lelke mindennek

Marie Kondo: Rend a lelke mindennek

Fordította: Rézműves László, Kiskapu Kft., 2014, 234 oldal, 2990 HUF

 

Marie Kondo ma már a rendrakás nagyasszonyának számít, ötletei, praktikái, és a harmonikus otthonba vetett hite sokakat motivál abban, hogy megpróbáljanak rendet teremteni az életterükben. (Bár a könyvek szortírozásával kapcsolatos nézeteit nem feltétlenül kell követni!) A KonMari technikának az a lényege, hogy a rendrakást egyfajta művészetként fogja fel, amely segítségével nemcsak rendet, de szépséget is vihetünk az otthonukba. Ráadásul a módszer abban is segíthet, hogy megtanuljuk mérlegelni, milyen tárgyak az igazán fontosak számunkra, és mik azok, amiket feleslegesen vásárolunk meg, majd évekig őrizgetünk anélkül, hogy használnánk. Interjúnkat a szerzővel ITT találod. 

Christa O'Leary: Otthon a harmóniában 

Christa O'Leary: Otthon a harmóniában

Fordította: Bodosi-Kocsis Nóra, Szukits Könyvkiadó, 2016, 260 oldal, 2990 HUF

 

Hogy a lakóhelyünk minősége kihathat a mentális és fizikai egészségünkre, az már régóta bizonyított, ezért is fontos, hogy az otthonunk megfelelően legyen kialakítva és berendezve. Christa O'Leary egy komplex módszert dolgozott ki, aminek csak egy része, hogy teremtsünk nyugodt és rendezett otthont. A fő célkitűzés, hogy az egész életünket tegyük otthonossá és ezáltal egészségessé. A lakberendezés témáját éppen ezért pszichológiai oldalról közelítette meg ez a könyv, amely arra inspirál, hogy amellett, hogy energiát adó környezetet teremtünk magunknak, foglalkozzunk a testünkkel és a lelkünkkel is, mert erre mind együtt van szükség. 

Trom Kata: Tér-lélek-tan

Trom Kata: Tér-lélek-tan

Zazie Books Kft., 2018, 216. oldal, 3300 HUF

 

Otthonunk a belső világunk kivetülése – ezt hirdeti Trom Kata könyve, a Tér-lélek-tan, amely szintén egy újfajta megközelítésből mutat rá a lakóhely, az életmód és az önismeret összefüggéseire. Trom Kata szemlélete szerint a boldog élethez vezető első lépés, hogy olyan közegben élünk, amely támogat minket és segít kibontakozni. Könyve segíthet abban, hogy megfejtsük, mit üzen rólunk és az életünkről az otthonunk, és ha kell, hogyan tudunk változtatni rajta, hogy igazi inspiráló, teremtő térré váljon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr2714976902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.