Olvass!

KönyvesBlog

Down By Law- Hunter S. Thompson-emléktúra II.

2008. február 22. könyvesblog


„A Magyar Köztársaságban senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.”- A Magyar Köztársaság Alkotmánya 57.§(2) bekezdés

Tisztelt Bíróság!


Védőbeszédemben kifejtem, a nyomozó hatóságok milyen hibákat és sorozata vezethetett ahhoz a fatális véletlenhez, hogy védenceim, Mr. Spider és Mr. Nice Guy a Bíróság elé kerülhettek.

A vádirat szerint a „Hunter S. Thompson Emléktúra” résztvevői voltak, azért, hogy méltóképp ünnepelhessék meg a világhírű író halálának harmadik évfordulóját egy középnagy kisvárosban, valamint hogy felleljék a szocializmus csodaszarvasát. Hát már a kultúra hirdetéséért is bűnhődni kell? Dicső hagyományőrzésért börtön? Ugyan, kérem!
A tőlük elvárható gondosságot tanúsították, mikor felkértek egy jogászt, hogy az esetlegesen felmerülő problémákat intézze el. Kilétét mindeddig nem sikerült megállapítani.

Az Ügyészség összeállította vádirat nem több egyszerű fikciónál. Tételesen cáfolva- a csendháborítás irreleváns, mivel közúton, gépjárműben a zenehallgatást- legyen mégoly fülrepesztő is- a törvény nem tiltja. Szó sem volt közúti veszélyeztetésről vagy ittas/ bódult állapotban történő járművezetésről. A magánlaksértés sincs bizonyítva, mivel a lakás tulajdonosa önként, saját elhatározásából adta oda a kulcsokat. A rendőrség hiába talált a lakás szinte minden négyzetcentiméterén hallucinogén- maradványokat, de ezek védenceimhez nem köthetők.

Hát mi igazolhatná jobban Mr. Spider és Mr. Nice Guy kultúra iránti olthatatlan szenvedélyét, minthogy a moziban megtekintettek egy, az itteni fiatalok forgatta nagyjátékfilmet! Bár védenceim elismerik, hogy a film megtekintése után egy hangulatkarbantartó üzemegységben fogyasztottak alkoholt, de az itt talált apró műanyag zacskók nem az ő tulajdonuk. Ami befolyással üzérkedés tényállási elemeinek megvalósulását illeti, a vádlottak újságíróknak adták ki magukat- és azok is! Arról nem tehetnek, hogy ezért felajánlottak nekik néhány belépőt!

Több megbízható tanú állította, hogy a Művész Presszóban pusztán a „Guppik partiznak az anyaméhben” című festmény megtekintése miatt léptek be. A természetkárosítás sem megalapozott, hiszen a belváros teljes talajcseréje és védenceim eldobott zsebkendői között nem fedezhető fel kapcsolat.

A megrontás és a szemérem elleni erőszak puszta vádaskodás, minden a felek beleegyezésével történt. Nem, Ügyész Úr, a vízilóbőr korbács nem a vádlottak tulajdona.
Védenceim segítőkészségét mi sem bizonyítja jobban, hogy azonnal és hathatósan beszélték le jogász társukat arról, hogy az erkélyről repüljön rá az aszfaltra, majd gondos ápolásban részesítették.

A tételes felsorolás, hogy védenceim állítólag milyen bódító hatású anyagokkal éltek, szemenszedett hazugság. 13 efedrintabletta, 2 grammnyi tiszta amfetamin, 3 extasy, 1 gramm egyéb amfetaminszármazék, 3 deci min. 40%-os tömény alkohol, 4 Red Bull, 3 üveg sör, valamint 3 erőspistás hamburger- merő kitaláció. Az orvosszakértő szerint ez a mennyiség egy elefántcsorda szívét is megállítaná! Ugyan kérem!

Arra kérem a Tisztelt Bíróságot, nézze meg a vádlottakat! Lelketlen, immorális gazemberek? Lehet! Pofátlan, mindenre kész csibészek? Hogyne! Bűncselekményt követtek el? Ugyan, kérem! Jellembeli hibáik miatt nem lehet elzárni senkit! Ezek miatt javaslom, hogy a Tisztelt Bíróság az Ügyészség által javasolt, fejenként 35 év fegyházbüntetést teljes felmentéssé mérsékelje.
A vád kiterjesztése? Csak nem azonosították az ismeretlen jogászt?! Vegye le rólam a kezét! Ártatlan vagyooooooooooook……….

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr55348356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása